Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Gebruiksvriendelijke nutsvoorzieningen voor jeugdbewegingen

Gebruiksvriendelijke nutsvoorzieningen voor jeugdbewegingen
Foto Stad Lommel

In het kamplandschap is Lommel een graag geziene gastheer. “Jaarlijks zakken jeugdbewegingen uit het hele land af naar het groene Lommel”, zegt burgemeester Bob Nijs. “Als stad willen we graag dat ze mooie herinneringen overhouden aan hun kamp in Lommel. Daarom hebben we niet alleen extra grond aangekocht in De Nieuwe Kopen, maar ook gebruiksvriendelijke nutsvoorzieningen aangelegd voor water en elektriciteit. Alle Lommelse jeugdbewegingen met een jeugdlokaal in De Nieuwe Kopen (de toegangsweg naar de Sahara) werden betrokken in deze totstandkoming.”

Schepen van jeugd Peter Vanderkrieken: “Samengevat komt het erop neer dat nu zowel KSA De Lommelse Roodkapjes, Chiro Lommel, Scouting Lommel en KSA De Lommelse Blauwvoeters over een terrein beschikken dat ze in de zomermaanden kunnen verhuren aan geïnteresseerde jeugdbewegingen die er op kamp komen. Hiervoor heeft de stad extra percelen aangekocht. De Lommelse jeugdbewegingen betalen hiervoor een jaarlijkse vergoeding aan de stad.”

“Daarnaast hebben we nutsvoorzieningen op de terreinen aangelegd zodat de jeugdbewegingen op een gemakkelijke manier stroom en water kunnen afnemen. Aan een elektriciteitskast kunnen ze stroom afnemen en we hebben ook nieuwe ondergrondse watermeters aangelegd. Dit betekent dat de jeugdbewegingen die er op kamp zijn, niet langer in de jeugdlokalen moeten zijn voor elektriciteit en water. Dit is een opmerkelijk verbetering. Dat bevestigen ook de jeugdbewegingen die er nu op kamp zijn."

Foto Stad Lommel