Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

G-basket toernooi in De Soeverein

G-basket toernooi in De Soeverein
Foto Rina Loos


De eerste zondag van de herfstvakantie. Vaste afspraak voor een 200-tal G-basketters en hun coaches, families, vrienden, vrijwilligers voor een dag vol basketactie in de sporthallen van de Soeverein: het jaarlijks G-play tornooi georganiseerd door de G-basket van BBC Lommel!

Zowel Vlaamse als Nederlandse ploegen zakten vorige zondag af naar Lommel voor een dag samen basket beleven, elk volgens zijn of haar beperking of niveau, maar allemaal even enthousiast en met veel goesting om er een fantastische dag van te maken. Op verschillende terreinen werd 3 tegen 3 of 5 tegen 5 gespeeld. Voor het eerst namen ook twee reguliere ploegen het op tegen de G-ploegen. Hierbij moesten “onze mannen” zeker niet onder doen. Ze gaven alles wat ze in hun mars hadden om ook deze matchen te winnen. Hoewel dit zeker niet de hoofdopdracht van de dag was. Bij G-basket Lommel heeft iedereen recht op een plaatsje, maar het is altijd nog meer feest als sporters zonder beperking willen deelnemen tijdens unified matchen (G-spelers spelen samen met reguliere spelers) of hun interesse en respect tonen voor het gebeuren. Dit jaarlijks tornooi is hiervoor de uitgelezen plaats.

Mooi meegenomen: in de loop der jaren zorgden de tornooien hier in Lommel of bij andere G-ploegen voor toffe vriendschappen tussen de leden van de G-familie. Op het veld elk voor zijn eigen ploeg, maar nadien samen bij een drankje, een hotdog, een stuk zelfgemaakte cake of een beker échte heksensoep de vriendschap onderhouden is ook een belangrijk doel.

Met dank aan alle vrijwilligers, sponsors, coaches, bezoekers en zeker de G-spelers zelf, om dit elk jaar mogelijk te maken.