Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Fluodag in Soeverein

Fluodag in Soeverein
Foto Rina Loos

Gisteren 14 november wou XIU heel Vlaanderen opvallend zichtbaar naar buiten zien komen. Hiermee wil XIU aan elke weggebruiker aandacht vragen voor het 'goed gezien' zijn op de weg. Om de jongeren bewust te maken van het belang van zichtbaarheid in het verkeer had er ook in onze stad een evenement plaats. Dit werd georganiseerd door XIU in samenwerking met de Soeverein en de sportdienst van de Stad Lommel. Een 150-tal leerlingen van SBSO Helix Lommel, WICO Lommel en Provil Ion Lommel namen deel aan dit gebeuren.

Het was de bedoeling dat de leerlingen 5 workshops rond veiligheid en zichtbaarheid in het verkeer doorliepen. De burgemeester van de Stad Lommel, schepenen van mobiliteit en onderwijs en de politie werden door XIU ook nog in de bloemetjes gezet als verkeerveilige stad.

XIU vzw is een vrijwilligersorganisatie die ijvert voor meer verkeersveiligheid bij jongeren. Onder het motto 'zichtbaar zijn is goed, opvallen nog beter' sporen ze vooral de voetgangers en fietsers aan om de zichtbaarheidskaart en eveneens de veiligheidskaart te trekken.