Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Fietsen met S-Plus Lommel

Fietsen met S-Plus Lommel
Foto Jean Jansen


S-Plus voor 50-plussers met pit is een pluralistische vereniging voor senioren in heel Vlaanderen met natuurlijk ook een actieve afdeling in Lommel.
Een tijdje geleden kon je hier in de Lommelse Gazet al lezen over hun jaarlijkse sportdag (in tropische temperaturen) met achteraf een gezellig samenzijn in 't Heeske.

Maar sportieve fietsers kunnen het hele jaar door bij ons terecht. Elke maandag en donderdag, als de weergoden hen gunstig gezind zijn (regen en temperaturen boven 30° zijn hun vijanden!), verzamelen zij op het Kerkplein. Stipt wanneer de beiaard in de kerktoren 13 uur slaat, vertrekken zij voor een tochtje van 40 tot 60 km in de Limburgse Kempen.

Ouderdoms"deken" Jan deelt de "lakens" uit! Hij bepaalt, weliswaar in samenspraak met co-leider Willy, het tempo en waar de tocht naartoe gaat: Blueberry Fields in Koersel, Roompot in Eksel, de nieuwe Bib in Hechtel, Rondplein in Mol, Borkel en Schaft, Michielsplein in Achel, onder de kerktoren in Lozen, . . . en nog veel meer gezellige stopplaatsen waar halt gehouden wordt voor een koffietje (met of zonder gebak!), of eventueel iets straffer.
Alcoholcontroles onderweg worden niet gevreesd, noch snelheidsovertredingen! Iedereen moet immers het gezapig tempo (gemiddeld 17,5 km/u) gemakkelijk kunnen volgen. Desnoods wordt er wel een extra tussenstop voorzien: een bankje midden in de natuur, bij een romantische vijver of gewoon onder een brug of enkele grote bomen, . . .

Bij S-Plus telt iedereen altijd mee! Dus senioren die graag meefietsen komen gewoon op maandag of donderdag om 13 uur stipt naar het Kerkplein!
Tot dan!