Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Meeslepende en overweldigende seizoensafsluiter

Meeslepende en overweldigende seizoensafsluiter

De Adelberg blikt terug op een mooi en feestelijk cultuurseizoen waarin het 30-jarig bestaan van het Lommelse cultuurcentrum gevierd werd. Als kers op de taart stond er vanavond een meeslepende en overweldigende seizoenafsluiter op het programma in het Burgemeesterspark. En... het was FANTASTISCH!

Acht dansers van Compagnie Dyptik knalden door het Burgemeesterspark in deze meeslepende voorstelling Mirage (een feestdag), geïnspireerd door het Balata vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever. Deze onwerkelijke, absurde en magische plek komt opnieuw tot leven in een fysieke dansvoorstelling met hiphop, traditionele dans en circus.  

De toeschouwers zaten in een grote openluchtcirkel en werden door de dansers meegezogen in een overweldigende energie. Met hun ritmische, energieke en zelfs euforische bewegingen bekritiseerden de dansers het onrecht. Als toetje na de voorstelling werden alle waanwezigen uitgenodigd op het 'podium' om ook een nummer mee te dansen, en... dat deed het publiek dan ook volmondig (zie video onderaan...)!