Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Politie vraagt extra waakzaamheid

Politie vraagt extra waakzaamheid
Foto Politie Lommel

.
De afgelopen weken stelden de interventieploegen van de lokale politie meerdere diefstallen uit voertuigen vast in Lommel. De voertuigen waren niet afgesloten en stonden op de oprit van de woning.

Voorkom diefstal uit je wagen
Jaarlijks worden er in ons land heel wat diefstallen uit auto’s geregistreerd. Veel diefstallen kunnen nochtans eenvoudig voorkomen worden. Sluit je wagen steeds zorgvuldig af, ook al is het maar voor even of staat je wagen op een privéterrein. Vergeet naast de portieren ook zeker niet om ramen, open dak en koffer goed te sluiten.
Neem ook altijd alle waardevolle voorwerpen uit de wagen. Wat niet in de wagen ligt, kan niet gestolen worden. Gps, gsm, draagbare pc, dvd-speler, handtas en portefeuille zijn erg gegeerd bij dieven. Maar ook voor boorddocumenten, kleingeld, kledij, sporttas en soms zelfs drank en voeding wordt ingebroken in auto’s.

Als je niet alles kan meenemen, berg het al op in de koffer voor je vertrekt. Schakel hierbij ook alle bluetooth en wifi-functies uit zodat dieven het signaal niet kunnen opvangen. Verwijder ook de gps-houder en veeg de zuignapafdruk uit, zodat dieven niet denken dat er toch nog een gps aanwezig is.

Toch slachtoffer?
Ben je, ondanks alle voorzorgen, toch het slachtoffer van diefstal, doe dan steeds aangifte bij de politie. Blokkeer je bank- en kredietkaarten via CARDSTOP 078170170.