Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

CC De Adelberg opent jubileumseizoen met bijzondere expo

CC De Adelberg opent jubileumseizoen met bijzondere expo

CC De Adelberg Lommel presenteert nieuw werk van de Lommelse kunstenares Fabienne Loyens, waarvan de meerderheid speciaal gecreëerd is voor een tentoonstelling in het kader van het 30-jarig bestaan van De Adelberg.  

In Let’s take nature as our religion! vertelt elk werk een verhaal over de complexe relatie tussen mens en natuur, en hoe religie, devotie en sacraliteit daarin vaak een rol spelen. Zijn wij een losgeslagen individu binnen de prachtige natuur? Of zijn we verbannen uit het paradijs door ons eigen bewustzijn? En kan religie ons helpen om terug te keren naar een verloren wereld? Deze vraag is actueler dan ooit, en vormt het onderwerp van maatschappelijke debatten. Fabienne Loyens participeert op subtiele wijze in deze discussie. Haar kunstwerken raken aan de schoonheid van de natuur en de urgente noodzaak om deze te beschermen. Deze tentoonstelling biedt een moment van reflectie. Fabienne nodigt ons uit om na te denken over onze plaats in de wereld en de verantwoordelijkheid die we hierbij hebben.  

Fabienne Loyens studeerde in 1991 af aan de MAD Faculty Hasselt in de afdeling keramiek en behaalde in 2006 aan datzelfde instituut een Master in de Glaskunst. Fabienne is een gedreven keramiste die met de natuur als vertrekpunt het medium persoonlijk inkleurt en het door assemblage met andere materialen een eigen gezicht geeft.  

Je kan de tentoonstelling bezoeken vanaf zaterdag 23 september t.e.m. zondag 5 november ‘23 tijdens de openingsuren van het cultuurcentrum en iedere zondag van 14 tot 17 uur. Op 1 en 2 november is de tentoonstelling uitzonderlijk geopend van 14 tot 17 uur. Op zondagen kan u de tentoonstelling bezoeken in aanwezigheid van de kunstenares.  

Zaterdag 23 september is er bovendien de openingsvoorstelling Songbooks van WÖR & Hella. WÖR steekt 18de-eeuwse populaire muziek in een hedendaags jasje. Voor dit concert nodigen ze Hella uit: een vierstemmig a capella folk ensemble. Het belooft een muzikaal feest te worden met muziek die raakt tot in elke vezel! Méér info over deze voorstelling.