Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Expo 'Bodem' door kunstkring Kosmos van start

Expo 'Bodem' door kunstkring Kosmos van start
Foto Patricia Palmans


Gisterenavond opende de tentoonstelling 'Bodem' van de Lommelse kunstkring Kosmos in de Galerij van CC De Adelberg. Maar liefst 31 leden van de kunstkring participeren hieraan.

Op de jaarlijkse groepsexpo van kunstkring Kosmos ontmoeten leden elkaar met nieuwe creaties of op zijn minst frisse inzichten. En alles wordt er netjes samengebracht onder een gemeenschappelijk (opgelegd) thema. Een uitdaging.

In de voorbije maanden verdiepten diezelfde leden zich dan ook in de essentie van hun werk. Een beeldenmaker blijft in de eerste plaats een onderzoeker. 'Wat leg ik vast? En hoe zal ik het vorm geven?' Het begrip bodem heeft dan ook geen grenzen. In vrijwel alle betekenissen vinden we de uitnodiging om iets te ontdekken. 

Misschien leggen we een lang vergeten verhaal bloot? Of we maken kennis met de onuitputtelijke voedingsbron voor verrassende ingrepen in een beeldtaal? Hoe koesteren we de kiem van onze creativiteit? Zo lang we maar een gegronde reden vinden om artistiek te blijven bewegen.

De tentoonstelling is te bezoeken in de galerij van De Adelberg vanaf zaterdag 25 november tot en met zondag 3 december tijdens de openingsuren van de balie van het CC. Iedere namiddag zijn de leden van Kunstkring Kosmos aanwezig!