Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Expo afdeling 'Glas' van Kunstacademie

Expo afdeling 'Glas' van Kunstacademie
Foto Jan Buyens

Vanavond vond de vernissage plaats van de expo van de glasafdeling van de Kunst Academie in CC De Adelberg. Toespraken waren er van directeur van de afdeling Beeldende Kunst Michel Wellens en van schepen van cultuur Peter Vanderkrieken. Je kan deze expo bezoeken vanaf morgen tot en met zondag 18 juni, telkens van 13 tot 17 uur.

In de opleiding glaskunst maak je kennis met de transparantie van glas en het spel van het licht om je kunstzinnige verbeelding vorm te geven. Je wordt er individueel én professioneel begeleid met als doel je meer inzicht te geven in techniek en vorm en bovendien wordt voldoende ruimte gelaten voor een eigen interpretatie en ontwikkeling als kunstenaar.
Glas kan via een breed gamma technieken leiden tot een creatief en artistiek eindproduct. In de loop van deze opleiding biedt de opleiding zoveel mogelijk technieken aan: versnijden, verlijmen, zandstralen, graveren, brandschilderen, glas-in-lood, slumping, fusing, pâte-de-verre en vormsmelten.

Je hebt geen voorkennis nodig om aan de opleiding glaskunst te beginnen. Mensen die daarentegen wel al voorkennis hebben of geschoold zijn in andere kunstvormen kunnen die kennis wel meenemen in hun concepten. Zo is het traject voor iedereen een verrijking. Na deze opleiding kan je je nog verder specialiseren gedurende 2 x 4 aaneensluitende lesuren van 50 minuten gedurende 2 schooljaren.