Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Exclusief interview met Jordi Meeus

Exclusief interview met Jordi Meeus

Zondag wordt hij gevierd hier in onze stad, wij spraken vandaag al met Jordi Meeus...

Hoe heb je zélf de sprint van zondag beleefd?

Vanaf het ogenblik dat we de Champs Élysées opreden ging het erg snel, en het stond toen al vast dat het een massaspurt zou worden. Ik wist ook dat de wind op kop stond, en dat ik niet té vlug mocht aangaan. Daarna was het kwestie van je netjes te plaatsen, en dankzij een perfecte lead-out van Haller is het dan gelukt!

Je wist niet direct dat je gewonnen had, wel?

Neen, dat duurde nog een anderhalve minuut vooraleer ik 100% zekerheid had. Het verschil was dan ook bijzonder klein, maar... het was er, en in mijn voordeel!

Wat doet deze overwinning met de mens Jordi Meeus?

Véél zal er niet veranderen, ik blijf wie ik ben, en met beide benen op de grond. Ik blijf 'gewoon' doen waar ik mee bezig ben, en we zien wel waar dit toe leidt. Het grootste verschil zal wellicht zijn de media-aandacht, want nu heb ik de wereldpers gehaald, terwijl mijn vorige overwinningen eigenlijk vooral door de vaste supporters werden opgepikt.

Nadien zondag nog goed gevierd?

Zeker wel, maar toch met mate. Eerst was er een etentje op een boot op de Seine met de ganse ploeg, met enkele toespraken ook door de ploegbazen, en daarna zijn we nog even doorgezakt in het centrum van Parijs. Uiteindelijk lag ik toch rond 3 uur in mijn bed, en voor één keer mag dit dan wel eens, toch?

Wat volgt er nu voor Jordi?

Deze week nog drie criteria (Roeselare, Wateringen en Maarheze), dan enkele dagen de fiets aan de kant en rust, en dan opnieuw voorbereiden voor volgende opdrachten.

Al enig idee wat die volgende opdrachten zijn?

Neen, want oorspronkelijk was Polen en de Vuelta gepland, maar omdat ik dan vrij last-minute ben opgeroepen voor de Tour, vallen deze weg. Een verder programma moet nog besproken worden!

En volgend jaar: opnieuw de Tour?

Ik zelf wil zéker terug, maar uiteraard hangt dit van meerdere factoren af: de samenstelling van de ploeg, het vormpeil, ... Maar ik heb wél veel geleerd dit jaar, iedere spurt ging het beter en beter en begonnen de automatismen te komen. Ik denk wel dat ik volgend jaar, mits een ietwat betere en specifiekere voorbereiding nóg beter kan presteren!

Wij kijken er al naar uit...

UPDATE: Gisteren (dinsdag) werd Jordi tweede in de spurt in het criterium in Roeselare, na rivaal Philipsen...