Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Europees Kampioenschap judo opnieuw in Lommel?

Europees Kampioenschap judo opnieuw in Lommel?

Vorige maand tijdens de organisatie van het EK judo in Den Haag (NL) heeft de Belgische judobond het bidbook officieel ingediend bij de EJU ( European Judo Union) en is hiermee kandidaat voor de organisatie van het Europees Kampioenschap judo  2025 in Lommel. Daarom vroegen we Jean-Jacques Melotte om een woordje extra  uitleg:

“In 2011 organiseerden wij reeds het EK judo in Lommel en dit was het grootste sportevent ooit in Lommel. Met judoka’s uit maar liefst 48 landen hebben we destijds met een organisatieteam van 250 vrijwilligers Lommel echt wel op de sportieve kaart gezet.
Als coach had ik  veel EK en WK mogen meemaken en was daarom ook overtuigd dat Lommel  alle nodige ingrediënten had om een EK te organiseren. Wij beschikken  met de Soeverein over een fantastische evenementenhal, hebben op een steenworp met Center-Parcs De Vossemeren een ideaal atletendorp  en konden teren op onze ervaring als organisators van de Internationale Soeverein Judo cup en de Flanders Judo cup. Ook het feit dat er binnen een straal van 150 km meerdere luchthavens liggen was een groot pluspunt. Wij hebben destijds dan ook een puike organisatie neergezet en mochten een korte tijd later  in Moskou de Award in ontvangst gaan nemen als beste Europese organisatie van het jaar 2011.
Enkele weken geleden was EJU Director Alexander Yatkevitch hier op bezoek in Lommel en die wist mij te vertellen dat wij een grote kanshebber zijn om opnieuw een EK te mogen organiseren” aldus Jean-Jacques

Zulk een grote organisatie vraagt een enorme voorbereiding en vooral nauwe samenwerking tussen de EJU, Belgische Judobond, het stadsbestuur  en de club en daarom zullen er dan ook eerstdaags gesprekken opgestart worden om goede afspraken te maken en een goed organisatieplan op te stellen en hopelijk mogen wij ons gaan opmaken voor een groots sportevenement in 2025.