Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Eerste 'vertelkapel' in onze stad

Eerste 'vertelkapel' in onze stad

Deze voormiddag werd aan de Bekelaar het bord van de 'vertelkapel' geopend met een bezinning en het beluisteren van één van de verhalen van de vertelkapel. Vanaf juni komen er in Lommel nog kapelletjes met dezelfde borden en is het de bedoeling om te fietsen of te wandelen van kapel naar kapel. Het is ook de bedoeling dat er ieder gehucht zulk een 'vertelkapelletje' komt!

Pastoraal medewerker bij De Bekelaar Elina Agten wil dat de bewoners ook kennis maken met de vertelkapel en ze heeft een verhaal genomen en er een bezinning rond gemaakt. Als de bewoners gaan wandelen met familie kunnen zij de Q code van het bord scannen en ook nog naar een ander verhaal luisteren.

Een vertelkapel is een kapel waar je een eigentijdse vertelling met een knipoog naar Maria kan beluisteren. Deze verhalen werden geschreven door Kolet Janssen, vijf luisterverhalen waarin Maria een rol speelt in het dagelijkse leven.

Eliane: "We willen mensen aanspreken die zich niet meteen verbinden met Maria of met het christelijke geloof als dusdanig. De luisterverhalen vertellen over de zorgen van mensen vandaag en over manieren waarop zij daarmee om proberen te gaan. Maria is telkens ergens discreet in de buurt, op heel diverse wijzen. Het zien van een vertelpaneel aan een kapel kan toevallige voorbijgangers of fietsers extra uitnodigen om even halt te houden en mogelijks zelf iets aan Maria te vertellen. Je kan op de website van het ccv vertelkapel nog meer info vinden."