Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Eerste verlies voor basket Croonen Lommel

Limburg United B -  Croonen Lommel A 72-65 (Quarters : 18-15, 13-16 (31-31), 16-16 (47-47), 25-1.

United startte sterk: Abelshausen knalde met een bom 7-0 op het bord. De Keuster bracht Lommel opnieuw in het spoor, waarna Ackermans de bordjes gelijk hing bij 13-13 (7’). Dankzij twee driepunters van Duperroy behield United echter het overwicht. Een goed ingevallen Dubois bracht de bezoekers voor het eerst op voorsprong bij 27-29 (18’) maar Sissoko herstelde het evenwicht aan de rust: 31-31.

United begon ook sterk aan de tweede helft (39-33 na 23’), maar Wesenbeek en De Keuster bogen om naar 42-43. Na het derde kwart (47-47) kon het nog alle kanten uit. In het slotkwart sloeg de thuisploeg andermaal een kloof via Kujundzic en een bedrijvige Siebe Bovy, die een stuk beter in de wedstrijd zat dan broer Matthias in het bezoekende kamp: 57-49. Lommel kwam nog even dreigen (57-53) maar met twee bommen zorgde Abelshausen voor een de definitieve kloof.

Ondanks het wegvallen van Bram Schelkens (knieproblemen) deden de Lommelse invallers het behoorlijk onder impuls van o.a. de 19-jarige Louis Dubois. Dit was dus de eerste nederlaag voor Lommel, we zijn benieuwd naar de volgende thuismatch van Lommel tegen Lier nu zaterdag 21 oktober om  20.30 uur.

Scores  Lommel: Matts De Keuster 22, Toon Wesenbeek 16, Enrico Montanari 6, Louis Dubois 6, Matthias Bovy 5, Tom Ackermans 5, Yannick Cornelissen 3, Jules Bouts 2