Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Eerste competitienederlaag voor Lommel SK

Foto Lommel SK

Lommel SK trok vanavond naar Dender en het verloor er met 3-1. In de eerste helft hield Lommel nog de schijn op om hier minstens een puntje mee te graaien, maar in de tweede helft bleek Dender dan toch ietwat  matuurder te voetballen en niet onverdiend te winnen!

De eerste twee kansjes waren voor de thuisploeg, maar De Busser was alert en verhinderde een vroege voorsprong. In de 13de minuut scoorde Vetokele dan de 0-1, zijn eerste doelpunt voor Lommel! Aan de basis lag wel een slecht uittrappen van de lokale goalie. Lommel bleef wel de betere ploeg deze periode, maar in de 28ste minuut maakte Amankwah een vrij domme fout in de zestien, waarop een strafschop volgde. Nsimba zette deze feilloos om zodat het 1-1 werd. Nadien gebeurde er eigenlijk vrij weinig en hielden beide teams elkaar in evenwicht. Rusten dus met een gelijke stand.

De eerste kans in de tweede helft was voor Vancsa, maar deze had zijn vizier nog niet goed gericht...  In de 57ste minuut zagen we een snelle uitbraak van de thuisploeg, perfect afgerond door Myny: 2-1! De Busser had geen schijn van kans tegen deze trap...  In de 64ste minuut trapte Granell een knappe vrijschop, maar de Denderse goalie hield zijn netten schoon. Enkele minuten later ook een klein kansje voor Vancsa, maar zijn schot ging vrij hoog over. Lommel moest deze tweede helft vooral het spel ondergaan, en in de 77ste minuut was er plots weer Nsimba met een erg goed schot, maar gelukkig voor Lommel net naast!  In de 84ste minuut een slecht uitkomen van De Busser waarvan Dender profiteerde en het de 3-1 scoorde via opnieuw Nsimba.  Dit was dan ook meteen de eindstand...