Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Een pluim voor kanjer Lander

Een pluim voor kanjer Lander

Lander Bleux organiseert al sinds jonge leeftijd inzamelacties voor het goede doel. Zijn “Soep en Smoskes“ weekend is al enkele jaren een opvallende actie van hem en zijn familie. Daarom zette Samen Vooruit hem graag even in de schijnwerpers met een pluim.

Reeds op 6 jarige leeftijd begon Lander met geld in te zamelen voor het goede doel. Toen zamelde hij met zijn jongere broer Rune al geld in voor de kinderen van Haïti. De laatste jaren steekt hij samen met zijn ouders en jongere broer het “Soep en Smoskes“ weekend in elkaar. Dan verkoopt hij heel wat zelfgemaakte smoskes, heerlijke soep en ander lekkers. De laatste jaren ging de opbrengst van dat weekend naar het Lommelse Peter & Meter project waar ook hij Peter is van een kindje.

“Ik ben blij met de pluim al is het me daar zeker niet om te doen. En zonder de hulp van mijn ouders en broer Rune kan ik dit allemaal niet organiseren. De pluim is dus ook voor hen", aldus Lander.

Gemeenteraadsleden Carine Creemers en Stefanie Lieben zijn het daar helemaal mee eens. En samen met bestuurslid Charlotte De Wilde reikten ze de pluim van de maand mei aan hem uit.