Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Een pluim en hartje voor Frans

Een pluim en hartje voor Frans

Samen/Vooruit gaf de afgelopen jaren maandelijks een pluim aan Lommelaars die een kleine of grootste prestatie leverden. Of die gewoon voor anderen iets betekenen.

Het verhaal van Frans is opnieuw een mooi voorbeeld. Gezondheid is een kostbaar goed. Velen wordt vroeg of laat wel eens geconfronteerd met gezondheidsproblemen. Als die over je hart gaan, is dat een echte zorg. Daarom is het goed dat er lotgenoten zijn waarmee je je verhaal en ervaringen kan delen. Dat is wat de hartpatiëntenvereniging in Lommel doet. Voor hun mooie werk en voor de inzet van hun voorzitter, die dat al jarenlang doet, gaf Samen/Vooruit de pluim aan Frans De Proost.

“We zijn erg actief. We organiseren activiteiten en doen samen reizen,” zegt Frans. “Maar uiteraard gaat er ook veel tijd naar het driemaandelijkse tijdschrift Hartcontact. Dat proberen we zo informatief en leerzaam mogelijk te maken.”

Om die inzet te belonen, gaven raadsleden Carine Creemers en Rita Phlippo een welverdiende pluim aan Frans en bij uitstek aan zijn hele team. Bij taart en koffie werd het een hele gezellige uitreiking met een trotse Frans.