Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Een actief weekend voor de rugby-jeugd van Murphy's

Een actief weekend voor de rugby-jeugd van Murphy's
Foto RC Murphy's

Zowel de U10, U12 als de U14 waren zeer actief dit weekend.  De U10 en U12 trokken onder de Limburgse vlag naar het jeugdtornooi in Heusden. 

De U10 heeft in zijn eerste tornooi tegenstanders (Heusden-Hasselt) omver gemaaid. De tweede wedstrijd tegen Arendonk werd een gelijkspel, de derde werd gewonnen van Schilde! En de laatste verloren tegen Antwerpen. Het was een mooi samenspel en vooral: wat waren ze blij dat ze in hun eigen zwart-gele truitjes mochten spelen. 

De U12 speelde samen met Heusden in blauw rood. Zij hebben wonnen twee keer, speelden twee keer gelijk en er werd één keer verloren! Echt top gespeeld!

De U14 Lombergha speelde een thuismatch in Oudsbergen tegen Mons. Al tijdens de opwarming was er mooi samenspel en structuur te zien. En hoewel ze meestal bang zijn tegen Waalse ploegen, stond er een sterk team aan de aftrap. Al redelijk snel in de eerste helft stond het 12-0 voor. Plots veranderde de atmosfeer gretig en werd er zeer agressief en gemeen gespeeld door de Waalse tegenstander. De Limburgse jeugd bleef trots aan de rugbywaarden en het respect voor de scheidsrechter. Ze hebben zich zeker niet laten doen, maar waren iets 'te braaf' voor deze (on)sportieve mentaliteit. Met een resultaat van 22-53, maar als één samenhangend team verlieten ze waardig het veld en bedankten ze hun supporters. 

Respect voor de hardst werkende man in het geel... de ref had zijn handen vol met deze bende. 

💡
Deze mooie jeugdbende presenteert zichzelf graag op zaterdag 23 maart op het jeugdtornooi in Lommel. De U8-U10-U12 speelt er een tornooi van 10 tot 12. En om 13u wordt de aftrap gegeven voor de U14 match Lombergha - BBRfC Celtic. Zet deze datum alvast in jullie agenda, het is zeker de moeite waard.