Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

De eindejaarsvraagjes: Nico

De eindejaarsvraagjes: Nico

Ook Nico Vande Kerkhof liet van zich horen met zijn kijk op 2023 in onze stad... Hij werd een tweetal weken geleden nog samen met zijn collega's de 'Slimste quizploeg ter wereld'... Hieronder zijn antwoorden op onze vraagjes!

Wat was voor jou het hoogtepunt van jouw jaar in Lommel?
Daar moet ik niet lang over nadenken. Dat was ergens half juni toen ik terug naar huis mocht van het UZ Leuven na een tweede levertransplantatie eind mei. Na het ontslag uit het ziekenhuis begint de revalidatie pas echt natuurlijk en dan is het leuk om weer aan te sterken en conditie op te bouwen in onze mooie omgeving waar je na zo’n levensreddende operatie nog meer de schoonheid van apprecieert.
Kers op de ‘comeback’-taart was dan om half december met Bruudruuster de finale van ‘de Slimste Ploeg ter Wereld’ van Play4  in Antwerpen te winnen waarbij de dag nadien het iconische spreukenbord van de Leopoldlaan al daaraan werd aangepast.

Welk evenement vond je 'top' dit jaar?
Boek: Erg genoten van ‘een bepaalde dag in het leven van iedereen’ van Stijn Vranken. Zeker ook vermeldenswaard: de nog steeds groeiende quizscene in Lommel met de ‘klassiekers’ zoals de Klapkwis en de Leopoldquiz en erg straffe nieuwkomer in de vorm van de LOVOC-quiz!

Wie is voor jou persoon en/of vereniging van het jaar?
Lommelaar van het jaar is altijd een beetje appelen met peren vergelijken maar ik denk wel dat Jordi Meeus met zijn overwinning in de slotetappe van de Tour de stad mee op de kaart heeft gezet.
Misschien niet echt een vereniging maar graag toch een bloemetje aan al die hobbyfotografen die in de Lommelse gazet en de verschillende facebookgroepen zorgen voor al die mooie plaatjes.

Wat was voor jou de 'ergernis van het jaar' in onze stad? 
Is er iemand die hier niet de vele gelijktijdige wegenwerken gaat noteren? ;-)

Wat was het grappigste moment in Lommel?
Misschien niet meteen grappig maar op zijn minst opmerkelijk: dat in een gemeente waar reeds 3 grote supermarkten en nog een aantal buurtwinkels zijn toch zo’n quasi massahysterie kan ontstaan over de opening van een vierde die dan nog eens soapsgewijs werd uitgesteld. Ik heb met open mond gekeken …

Wat wens je de Lommelaars toe voor 2024? 
Ik heb nog maar eens mogen ervaren hoe belangrijk een goede gezondheid is. Zonder dat valt alles in het niets. Dus een huizenhoog cliché: een heel goede gezondheid.

Wie wil je een complimentje geven in 2024? 
Heel persoonlijk: mijn hele naasten (partner, ouders, vrienden, …) en kennissenkring die me (weer eens) door een heel lastige periode gesleurd hebben. Simply the best!

Met dank uiteraard alweer, en... als er iemand zich alsnog geroepen voelt om ook zijn/haar mening hier te kennen te geven, en te antwoorden op dezelfde vraagjes: mail ons je antwoorden asap door (vóór 31 december), en dan nemen we ook jouw bijdrage zeker op! Mailen aan lommelsegazet@telenet.be