Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

De eerste Tourweek van Jordi Meeus

De eerste Tourweek van Jordi Meeus
Foto Jordi Meeus

'Onze' Jordi Meeus vertoeft momenteel in het grootste wielercircus ter wereld, nl. de Tour. En hij rijdt er niet zomaar anoniem rond, hij mengde zich regelmatig in de tussenspurts en ook bij de eindstrpint was hij er in de vlakke ritten steeds bij, met maar liefst twee top-10 plaatsen (6de en 7de) én een 15de plaats tot gevolg. Ondertussen staat hij ook mooi op de 6de plaats in het puntenklassement (groene trui).

Op deze rustdag hadden wij een kort exclusief gesprek met hem...

En Jordi, hoe bevalt het daar in Frankrijk?

Erg goed moet ik zeggen. Ik ben hier nog altijd zeer graag! Het had allemaal nog net iets méér mogen zijn, maar al bij al ben ik zeker niet ontevreden over mijn prestaties.

Inderdaad, je hebt in de vlakke ritten toch altijd wel meegedaan voor de prijzen, maar meestal was het dan weer 'net niet'...

Tja, dat is zo. Mits iets meer ervaring en een ietsje meer geluk had er op enkele momenten inderdaad net iets meer ingezeten, maar er hangt zoveel af van soms kleine dingen: de lead-out, de lead-out van de concurrentie, de eigen positionering, de vorm van de dag, ...

We hebben gezien dat je je ook enkele keren in de tussenspurt mengde: wat was daar de bedoeling van?

De voornaamste reden was automatismen kweken voor de 'echte' spurt, automatismen met Van Poppel. We hadden immers nog niet samen gekoerst, en die automatismen daar is zo een tussenspurt zeker ideaal voor. De punten voor de groene trui die ik daarmee sprokkel zijn geen doel op zich, maar uiteraard mooi meegenomen dat ik daar nu dan toch op een zesde plaats sta.

Komen er nog kansen voor de spurters aan de komende dagen?

Jawel, te beginnen met nu woensdag. En volgende week zijn er nog een drietal kansen, dus in totaal vier. En daar hoop ik dan om toch net een ietsje beter te doen dan de voorbije week.

Zo een zware bergrit als bv. gisteren naar de Puy de Dome: keek je daar tegenaan?

Dat was zeker wel een erg steile en vooral lange klim. Maar aangezien deze op het einde van de rit lag, is het niet direct een probleem om op tijd binnen te komen. Anders zou het zijn als zulke col ergens in het midden van het parcours ligt!

Rustdag vandaag: hoe zag jouw dag eruit?

Deze voormiddag hebben we een goed anderhalf uur gefietst, daarna gegeten en vooral gerust. Ook massages komen er vandaag aan te pas, straks ook nog enkele interviews, maar vooral: rust!

Met dank voor dit interview, en tot volgende week!