Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Dé derby: Patro - Lommel SK

Dé derby: Patro - Lommel SK

Nu zondag kan u in Eisden terecht voor dé derby van Limburg, Patro Eisden tegen Lommel SK. En zoals dat in iedere derby het geval is zal de spanning ervan afdruipen, zeker ook met een 'kleurrijk' figuur als Stijn Stijnen bij de tegenstander! En uiteraard herinnert iedereen zich nog de tumultueuze slotfase van de thuismatch eerder dit seizoen, waarbij Lommel de 2-2 ontzegd werd door een bijzonder vreemde scheidsrechterlijke beslissing...

Voor Patro is het van 'moetens' indien ze nog de top 2 willen halen, voor Lommel is het simpel: bij winst consolideren ze die tweede plaats en houden ze alvast één achtervolger op 7 punten. En andere achtervolgers Deinze en Zulte-Waregem bekampen elkaar dit weekend, dus ook daar worden punten gelaten! Na vanavond (vrijdag...) weten we in ieder geval ook alweer iets meer, want zowel Beerschot als Dender spelen vanavond al... Beerschot thuis tegen Jong Genk (misschien dat die ons, Lommel, wel kunnen 'helpen'), en Dender trekt naar Club Nxt.

💡
update: zowel Beerschot als Dender wonnen hun wedstrijd, dus winst voor Lommel is des te meer aangewezen...

Bij de collega's van Het Belang liet kapitein Jari De Busser alsvast noteren: "Het wordt een derby op het scherpst van de snee met een hoge intensiteit. We moeten voorbereid zijn om vol overgave te spelen. We mogen wel zeggen dat we de favoriet zijn, maar het is lastig in te schatten." en ook: "In de kleedkamer beseffen we het belang van een derby, dus dat zal zeker voor extra motivatie zorgen. Iedereen wil de tweede plaats vasthouden. Die revanchegevoelens na de heenmatch kunnen daar alleen maar bij helpen."

En ook bij TV-Limburg besteedden ze deze week de nodige aandacht aan deze derby. Zo kan je de uitzending van TVL-sportcafé herbekijken met aan tafel ex-Lommel speler Kevin Kis (nu Patro...) en Philip Haagdoren. Kijk hier (item over deze derby start op minuut 7.50...)