Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Cartoonexpo geopend

Cartoonexpo geopend

Gisteren opende in het Huis van de Stad de cartoonexpo "Color is the wonder of light" oftewel "Kleur is de verwondering van het licht", dit in een organisatioe van Culuursmakers.

Van meer dan 1000 inzendingen uit 65 landen kon de Luxemburger Pol Leurs (artiestennaam Poleurs) de hoofdprijs in de wacht slepen (eerste foto beneden). Igor Lukyanchenko (Lukyan) uit Oekraïne behaalde de tweede prijs en David Evžen (dawid) uit Tsjechië vervolledigde het podium. De prijs voor beste Vlaamse cartoon ging naar Luc Descheemaeker (O-SEKOER) (zie foto boven).

De cartoonexpo is aan z'n rondreis door Vlaanderen begonnen, en aldus kan u ook hier in Lommel kennismaken met de vele invalshoeken van vele kunstenaars uit vele landen..
De cartoons zijn kritisch, ontwapenend, vol ontroering, brandend actueel, soms gewaagd of pikant maar vooral geestig. Ze brengen uiteenlopende visies op de actualiteit en de wereld samen in een universele taal.
De expo in het Huis van de Stad en is te bezichtigen voor het grote publiek tijdens de openingsuren (9u tot 16u) van 8 tot en met 26 april 2024.