Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Carnavalsweekend komt eraan

Carnavalsweekend komt eraan

En, dat betekent weer héél wat activiteiten, carnavalsbals, stoeten, kroegentochten en véél meer.

Te beginnen op vrijdag 9/2 wanneer de Machtsoverdracht en Sleuteloverdracht plaatsvindt op het Huis van de Stad. Hier zullen Stadsprins Glenn I en Stadsprinses Alissia I de macht krijgen van de Stad Lommel om zo als hoogheid het Carnaval in Lommel in goede banen te leiden. De machtsoverdracht door burgemeester Bob Nijs zal gebeuren om 19.11u.
Aansluitend is er een Kroegentocht in Lommel-Centrum. Hierbij kan je 10 'kroegen' bezoeken en kan je zelf een café de titel van 'carnavalscafé van het jaar' gunnen (D'n Timmer, De Kroon, Flashback, High Five, 't Witte Paard, Melchior, café René, zaal Harmonie HidT, Bar-a-Bass en Vill'Artistiek).

Zowel op zaterdag 10/2 als maandag 12/2 is het carnavalsgebeuren te gast bij de Verenigde Lutlommelaren voor hun kroegentocht en de kinderstoet op Lutlommel, waar jeugdprinsessen Emma I en Lante I de macht hebben. Het traditionele Haankappen (op zaterdag) start om 19.33u in de Frut & food store by Jelle & Roel (Lutlommel 180). Aansluitend is er dan de Kroegentocht op Lutlommel ( Florya, 't Kaffeeke, Brouwershuis en frituur 't Brakske) en uiteraard op maandag de kinderstoet, deze begint om 14.11u aan de Hanekap.

En op zondag 11/2 organiseert Carnaval Lommel dan de carnavalstoet in Lommel-Centrum.