Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Buren als Oswald en Wilma verdienen een pluim

Buren als Oswald en Wilma verdienen een pluim

Samen/Vooruit gaf de afgelopen twee jaren al heel wat pluimen aan Lommelaars die een bijzondere prestatie leverden. Het verhaal van Oswald en Wilma bewijst dat je ook met kleine zaken een grote impact kan hebben. Het is een mooi voorbeeld van solidariteit en inzet voor de ander.

Oswald en Wilma wonen in het centrum van Lommel op een appartement. Daar leerden ze hun onderbuurman kennen die al jaren hulpbehoevend is. Zo hielpen ze hem jaren met zijn rolstoel als de man een luchtje wou scheppen. Pas nadat hij ook een kleinere elektrische rolstoel vond, kon hij terug op eigen kracht naar buiten. Ondertussen deden Oswald en Wilma de boodschappen voor hun buurman. En elke dag brengen ze hem sneetjes brood. Zo is er elke dag ook een babbeltje en sociale controle om te kijken of alles goed is.

Het was een andere buurtbewoner die het verhaal signaleerde en dus gaf gemeenteraadslid Elly Vanbrabant van Samen/Vooruit met veel plezier de pluim aan het koppel.

“Het is een mooi eerbetoon aan al die mensen die zich belangeloos inzetten voor iemand in hun straat of gebouw. Ze verlichtten zo ook het werk van professionele hulpverleners.” besluit Elly.