Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Brandweer zoekt nieuwe vrijwilligers

Brandweer zoekt nieuwe vrijwilligers
Foto Jan Buyens


Bij de brandweer zoeken ze nieuwe vrijwilligers, mensen die zich willen inzetten voor de veiligheid van iedereen. Iets voor jou? Ga dan naar de website voor verdere info en schrijf je in voor de kennismakingsdag op zaterdag 23 september. In totaal zoeken ze bij brandweer Noord-Limburg 43 nieuwe vrijwilligers, waarvan vier in Lommel.

Om de nodige aandacht te vragen voor deze wervingsactie stond de allereerste Lommelse brandweerwagen 'Metz' (foto boven) gisterenavond te pronken op het marktplein tijdens het Oldtimertreffen aldaar.
Het gaat om een Ford F7 met een benzinemotor van 5122 cc, bouwjaar 1949. De wagen weegt 9 ton en heeft een topsnelheid van 95 km/u. Hij werd in 1980 uit de actieve dienst genomen en werd sindsdien door eigen personeel mooi gerestaureerd om de brandweer Lommel te vertegenwoordigen op allerlei manifestaties.

Hieronder nog wat méér foto's van het oldtimertreffen gisterenavond. En het goede nieuws, dat we van de organisatoren mochten horen, is dat dit treffen nog een drietal weken door gaat! Dus nog drie woensdagavonden tot/met 20 september kan u op het marktplein terecht voor vele oldtimers én muzikale en andere randanimatie!

UPDATE: nu een extra album met foto's van Frans Dirx online op onze Facebookpagina