Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Boudewijnschool massaal naar meerdere voorleesmomenten

Boudewijnschool massaal naar meerdere voorleesmomenten
Foto Bibbliotheek Lommel

Heel wat bibliotheken, scholen, kinderdagverblijven, boekhandels en cultuurcentra doen mee met de Voorleesweek en organiseren voorleesactiviteiten. Zo ook de Boudewijnschool. Een ideaal moment om de kinderen helemaal onder te dompelen in de verrassende wereld van de kinderboeken…

Gedurende deze week worden de kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar voorleesbuddy. Ze lezen voor aan de kleuters en kinderen van de lagere klassen.  Elke middag trekken ze zich in kleine groepjes terug in verschillende leeshoekjes en daar ontstaan de gezelligste leesmomenten. 

Woensdag 22 november organiseerden de boekenjuffen dé GROTE voorleesdag.  Via raadsels en puzzels ontdekten de kinderen de 4 geheime locaties in en rond de school.  In de bibliotheek (foto boven) werden de kinderen enthousiast opgewacht door Tinne en Mille. Op school lazen Louis en mama Gloria tweetalig voor in het Spaans en Nederlands. In de Volksmacht trakteerde Lien Geyskens aandachtige luisteraars op fragmenten uit haar boeken ‘In opa’s tuin’ en ‘Mijn vriend is een robot’. In de kerk waren alle ogen en oren gericht op Elisabeth Cox.  Zij schreef samen met haar kleindochter Marthe het verhaal van Nicko, de poort van je hart.