Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Bloeddonoren in de bloemetjes

Bloeddonoren in de bloemetjes

Gisterenavond werden alle Lommelse bloeddonoren in de schijnwerper geplaatst door de lokale afdeling van het lokale Rode Kruis. In zijn tgoespraak liet voorzitter Jean Jonkers verstaan dat het al 7 jaar geleden was dat ze de bloeddonoren nog eens in het daglicht hebben kunnen zetten, dit vanwege de corona pandemie die veel roet in het eten heeft gestrooid. Ook door deze corona haakten vele donoren af... Maar ook door leeftijd vielen er meerderen weg.

"Maar krijg de jongeren maar eens warm om bloed te komen geven. Hier wordt volop aan gewerkt en dit in samenwerking met Stad Lommel. We zijn een pas campagne gestart om de 18 jarigen bloed te komen geven, wat hier de resultaten van zijn, is pas over een jaartje gekend. Hopelijk met groot resultaat...", aldus de voorzitter.

Jean Jonkers sloot af met een warme oproep om bloed te blijven geven, en zeker ook om plasma te geven. Daarna volgden nog korte toespraken door burgemeester Bob Nijs, de provinciaal verantwoordelijke van Limburg, en afgesloten werd er met een Bourgondisch buffet een een gezellig avondje samenzijn.