Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Bijzonder mooie samenwerking Carrefour/Alma en Sint-Vincentius

Bijzonder mooie samenwerking Carrefour/Alma en Sint-Vincentius
Foto Jan Buyens

Vanmiddag bracht de nieuwe uitbater van Alma-Carrefour Lommel een bezoekje aan Sint-Vincentius. Niet zomaar, maar om eens met eigen ogen te kijken wat er met de opgehaalde goederen gebeurt.

Want sinds 1 februari is Hervé van Hövell tot Westerflier (foto bovenaan links) de nieuwe uitbater van de Carrefour in de Kloosterstraat, en eveneens sindsdien mag Sint-Vincentius iedere dag langskomen om producten op te halen! En uiteraard zijn ze daar in de vereniging bijzonder opgetogen over... Want naast het bestaande aanbod, krijgen ze op deze manier extra vlees, groenten, brood en andere zaken binnen die dan kunnen verdeeld worden over de vele 'klanten', iedere week toch een 100-tal gezinnen.

"Ook in Hasselt, waar ik ook twee winkels heb, werk ik al jaren met Vincentius samen, dus het leek me een evidentie om dat nu ook in Lommel te doen", aldus Hervé. "Ook zélf ben ik iemand die erg hard gekant is tégen elke vorm van verspilling, en waar vroeger alles werd weg gegooid, vernietigd, geven we dit nu een tweede leven en een kans om alsnog verbruikt te worden."
"Een bijzonder mooi aanbod dat we hier gekregen hebben", aldus voorzitter Danny Huijsmans, "een mogelijkheid om nóg méér en gevarieerdere producten te kunnen aanbieden."