Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Benefiet voor Sam de Visser

Benefiet voor Sam de Visser
Foto Rowen Boons

Vanmiddag vond in cafetaria 'Den Dribbel' in de Soeverein een benefiet plaats t.v.v. Sam de Visser. Sam is een 19-jarige paralympische zwemmer uit onze stad, en heeft een geboren afwijking aan zijn rechterbeen. Hij zwemt al sinds zijn 8ste jaar en heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Als kind was hij voetballer, maar competitie spelen met een prothese was niet mogelijk en dus hing hij zijn voetbalschoenen aan de haak en... dat vindt hij tot op vandaag jammer. Met zwemmen vond hij wel een nieuwe liefde en sinds zijn achtste is Sam De Visser gepassioneerd door zwemmen. De 100 meter vlinderslag en de 400 meter vrije slag zijn de lievelingsnummers van deze tiener.

Sam zwemt bij de Lommelse Waterbengels (LWB), en komt in de competities uit in de klasse S9, SB8 en SM9. Sam heeft namelijk een rechterbeen dat zich niet volledig ontwikkelde en onderging ook een amputatie. Hij droomt van een deelname aan de Paralympische Spelen en mikt vooral op Parijs 2024. En sinds een goede maand geleden is zijn droom werkelijkheid geworden: hij heeft zijn limiettijd  gezwommen, dus hij mag naar Parijs volgend jaar!!!

Vanmiddag was er dus die benefiet, met zowel een BBQ als een Run, en voor beide activiteiten kwam heel wat volk opdagen, ook al dankzij de steun van onze Lommelse basketploeg Croonen, o.a. ook omdat Sam's broer Quirin bij die club bij de Heren C speelt... Erg fijn van deze club dus voor de steun!