Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Beeldig Lommel sluit zondag af met 35.000 bezoekers!

Beeldig Lommel sluit zondag af met 35.000 bezoekers!
Jan Buyens

We meldden eerder reeds dat 'Beeldig Lommel' op zaterdag erg veel volk trok. We kregen toen het cijfer 28.000 mee, maar dit is nu bijgesteld op 20.000. De nieuwe cijfers van de organisatie zeggen dat ze op deze 13de 'Beeldig Lommel' maar liefst 55.000 bezoekers telden: 20.000 op zaterdag en 35.000 op zondag.

“We vermoedden met de organisatie dat het enthousiasme voor deze nieuwe Beeldig Lommel editie groot was … maar dat de opkomst zo massaal ging zijn, konden we alleen maar hopen. Het doet deugd om met zoveel lovende reacties deze jaarlijkse traditie verder te zetten!” vertelt Niek Janssen, coördinator Beeldig Lommel.

Artiesten uit alle hoeken van de wereld
Dit weekend hebben 64 levende standbeelden acts, 25 kinderacts, 6 mobiele acts en sfeermuziek van tientallen muzikanten de straten van het stadscentrum van Lommel volledig ingepalmd. Artiesten uit alle hoeken van de wereld lieten zich van hun meest beeldige kant zien; Spanje, Portugal, Griekenland, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Israël, Oekraïne, Rusland, Duitsland, Denemarken, Tsjechië, Bulgarije, Argentinië, Frankrijk, Polen & Nederland.

Positieve reacties op route door Sint-Pietersbandenkerk
De uitgestippelde festivalroute van 2,5 km liep dit jaar voor het eerst door de Sint-Pietersbandenkerk. Hier waren twee prachtige levende standbeelden acts te zien, die helemaal in de setting van het kerkgebouw opgingen. Deze unieke wending van het parcours ging met veel positieve reacties van de duizenden bezoekers gepaard. “Volgend jaar gaan we opnieuw op zoek naar een unieke locatie voor het festivalparcours!” zegt Niek.

Grote dank aan de 124 vrijwilligers
Deze succesvolle Beeldig Lommel editie hadden we niet kunnen neerzetten zonder de inzet van onze gedreven werkgroep en de 124 vrijwilligers. De begeleiders van de standbeelden, de tolken, de chauffeurs van de shuttle diensten, de catering, de kleedkamer verantwoordelijken, de logistieke helpers, de grondplan bedelers, de seingevers, enz … verdienen veel lof voor hun inspanningen afgelopen dagen. Bedankt! Wij maakten er ook een speciale fotoalbum van op Facebook...

We zien je weer in 2024
Voor diegene die staan te popelen voor de volgende editie van Beeldig Lommel: zet 15 en 16 juni 2024 alvast in jullie agenda! De organisatoren ontvangen je maar al te graag opnieuw in het warmste plekje van Vlaanderen.

We zetten nog eens al onze fotoalbums op een rij:

Kinderbeelden - Jan Buyens
Fotografen - Henri Loomans
Album 3 - Ann Neirinckx
Album 4 - Jan Buyens

Album 5 - Rina Loos
Album 6 - Rowen Boons
Dag 2 - Patricia Palmans
Dag 2 - Rowen Boons
Dag 2 - Jan Buyens
Vrijwilligers 'Beeldig Lommel' - Jan Buyens