Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Basket Lommel wint van Ieper

Basket Croonen Lommel speelde vanmiddag haar laatste thuiswedstrijd in de Play-ups van de competitie. Jammer genoeg konden ze ondanks goed basket nog geen enkele van deze wedstrijden in deze nacompetitie winnen. En dat was nu net waar ze vandaag, voor eigen publiek, duidelijk naar op zoek gingen. Maar de tegenstander, KST Ieper zou dit zeker niet zómaar laten gebeuren, dat was duidelijk... Het werd bijzonder spannend, maar dankzij een fameuze eindspurt haalde Lommel uiteindelijk de overwinning met 78-74!

Er werd degelijk van start gegaan, en na het eerste kwart stond er een voorsprong van drie puntjes op het scorebord, nl. 21-18. Maar in het tweede kwart ging het nét iets minder en er werd gerust met een 38-39 achterstand voor Lommel.

Het derde kwart was vergelijkbaar met het tweede, maar ook nu scoorden de bezoekers uit Ieper net iets vlotter, waardoor de achterstand voor Lommel vier punten werd: 59-63. Het vierde kwart ging gelijk op, met een 71-74 stand op twee minuten vóór het einde. Bijzonder spannend dus... Maar dan plaatste de thuisploeg een fameuze eindspurt en werd er alsnog gewonnen met 78-74! Proficiat mannen...

Scores  Lommel: Matthias Bovy 20, Toon Wesenbeek 16, Matts De Keuster 13, Enrico Montanari 8, Sander Bollen 6, Tom Ackermans 6, Jules Bouts 5, Yannick Cornelissen 2, Wout Jansen 2, Robbe Eyckmans, Louis Dubois, Jef Witters.