Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Basket Lommel verslaat Lier met 97-86

Foto Jan Buyens

Wat een spanning vanavond bij de wedstrijd van de heren basket Croonen tegen Guco Lier... Bij de rust stond de thuisploeg nog één puntje in het krijt (49-50), in het derde kwart kwam ze eerst een zestal punten achter, maar nadien zetten ze alles weer recht, na het derde kwart was de stand 72-69. In het vierde kwart stond er geen maat meer op de mannen van Lommel en ze wonnen uiteindelijk zelfs verdiend met 11 punten verschil!

Wedstrijdverslag
Quarters: 21-26, 28-24 (49-50), 23-19 (72-69), 25-17 (97-86).

In aanwezigheid van een 300-tal supporters startte Lommel stevig via Toon Wesenbeek (8pt) en Matts De Keuster (7pt) naar 21-16 (9de min) maar Guco liet niet begaan en met een 0-10 sprongen ze in amper 1 minuut over Lommel naar 21-26 (10de min). In het 2de kwart ging het gelijkmatig op en neer met een 49-50 ruststand. In de laatste minuut voor rust viel Yannick Cornelissen jammer genoeg uit met een zware voetblessure en werd afgevoerd naar de spoed.

Na de rust ging het opnieuw op en af (72-69 einde 3de quarter). Dan vonden Toon Wesenbeek en Tom Ackermans het welletjes en zij scoorden onder hun tweetjes 22 punten in het laatste kwart. Toon speelde een uitzonderlijke match met 8/14 veldkorven en 11/13 vrijworpen evenals 11 rebounds. Ook de jongeren deden een belangrijke job onder impuls van de ervaring en onvermoeibare inzet van captain Enrico Montanari die 6 assists uitdeelde.

Er volgde een staande ovatie van het talrijke publiek na de verdiende overwinning en iedereen kijkt uit naar de comfrontatie tegen medeleider Mailleux Comblain op zaterdag 4 november.

Scores  Lommel: Toon Wesenbeek 28, Tom Ackermans 16, Matthias Bovy 13, Matts De Keuster 12, Enrico Montanari 8, Jules Bouts 8, Yannick Cornelissen 6, Sander Bollen 4, Louis Dubois 2.