Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Basket Lommel verliest jammerlijk finale 'Beker van Vlaanderen'

Foto Rowen Boons

Basket Lommel trok vanmiddag naar Boom om er de finale de Bker van Vlaanderen te spelen tegen LDP Donza. Maar liefst twee bussen supporters trokken mee en zagen een boeiende en bijwijlen bloedstollende wedstrijd. Maar jammer genoeg was het van 'net niet' voor onze Lommelse mannen, want ondanks een goede wedstrijd werd toch verloren met 78-90, een weliswaar overdreven uitslag.

Donza startte bliksemsnel met twee driepunters, maar Lommel was niet onder de indruk, en kwam snel terug en ging erover tot 24-16 na zeven minuten wedstrijd. Na het eerste kwart stond het 28-23.

In het tweede kwart kwam Donza stilaan dichterbij en in de vierde minuut gingen ze over Lommel: 31-32. En na zeven minuten stond het 37-43, vooral dankzij perfecte driepunters van Donza. Gerust werd er met 44-53. Nog niet onoverkomelijk, maar toch een verschil waar aan moest gewerkt worden in de tweede helft!

En Lommel vocht terug in dat derde kwart en kwam na 6 minuten terug tot 58-61. De eindstand na kwart 3 was 63-67.

En zo ging het richting slot van de wedstrijd, waarbij Donza toch nog net iets méér in huis had, en uiteindelijk verdiend won met 78-90, ondanks het feit dat Croonen Lommel best nog mooie dingen liet zien, en op sommige momenten leek terug te komen, zoals 78-81 op 3 minuten van het einde, maar telkens sloeg de tegenstander terug... En dan in de laatste minuut nog twee balverliezen en die waren er helemaal teveel aan...

Al bij al een spannende wedstrijd met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren, en jammer dus voor Lommel dat het vandaag net niet een eerste 'Prijs' kon pakken.

“Aanvankelijk lukte het om Donza af te stoppen, maar we hielden dat niet lang vol”, aldus Tom Ackermans, die 19 punten scoorde en 8 rebounds pakte. “We zakten naar onder voor de balscreens, maar toen begon Donza de ene na de andere driepunter binnen te gooien. Het duurde te lang voor we hierop onze focus in defence legden. We bleven ervoor vechten en naderden nog tot 78-81. Dan was het duidelijk dat ze fysiek sterker waren dan wij. Hun grote jongens stopten inside onze terugkeer.”

Scores  Lommel: Matts De Keuster 26, Tom Ackermans 19, Matthias Bovy 13, Toon Wesenbeek 9, Enrico Montanari 7, Yannick Cornelissen 2, Jules Bouts 2, Sander Bollen, Wout Jansen, Louis Dubois, Robbe Eyckmans, Giel Jansen.

Hieronder foto's van onze fotograaf ter plaatse Rowen Boons! UPDATE: nu veel meer foto's van deze speciale namiddag op onze Facebookpagina!