Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Basket Croonen blijft goed op dreef

Croonen Lommel A – Melsele Beveren 77 - 66 (Quarters : 22-23, 19-9 (41-32), 15-21 (56-53), 21-13).

Tegen het ervaren Melsele-Beveren speelde Lommel een collectief sterke wedstrijd. Hierdoor kan er met vertrouwen toegewerkt worden naar de derby van volgende week tegen Limburg United B.

Na een aarzelende start van beide ploegen (7-6 na 3’), schakelden de bezoekers plots een versnelling hoger met drie driepunters op rij: 11-15 (6’). Lommel liet niet begaan en reageerde eveneens vanop afstand. Via vijf bommen, waarvan drie van een secure Bovy, klampte Lommel aan. Het was diezelfde Bovy die Lommel opnieuw op voorsprong bracht (28-25 na 13’). De bezoekers reageerden (32-30) maar zagen een collectief acterend Lommel op kousenvoeten uitlopen aan de rust: 41-32.

In de tweede helft kropen de bezoekers opnieuw op gelijke hoogte bij 46-46 (27’). Met twee driepunters gaf de goed ingevallen Ackermans Lommel opnieuw wat ademruimte: 59-53 (31’). Van Den Berghe zorgde opnieuw voor aansluiting (61-60) maar met een 16-6 eindsprint werd de zege verdiend binnen gehaald.

Volgende week een niet te onderschatten opdracht in en tegen Limburg United dus...

Scores  Lommel: Matthias Bovy 25, Tom Ackermans 15, Toon Wesenbeek 12, Bram Schelkens 12, Matts De Keuster 10, Yannick Cornelissen 3.