Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommelse muzikanten 'Bar Belges' spelen De Adelberg plat

Lommelse muzikanten 'Bar Belges' spelen De Adelberg plat
Foto Patricia Palmans


Velen keken ernaar uit, de zaal was dan ook volledig uitverkocht voor dit geweldige concert met de crème de la crème van de Lommelse muziekscene. Negen Lommelse artiesten vormden samen Bar Belges en sloten de Week van de Belgische Muziek af met enkel en alleen Belgische songs. Het was genieten... En vergeet ook niet dat al deze negen ook in onze lijst stonden waarop je kon stemmen als 'Strafste Lommelse nummer' en 'Strafste Lommelse artiest'. Morgen wordt de top 10 bekend gemaakt tijdens Bar Vinyl in De Adelberg, en nadien ook op onze website.

Ontdek hieronder nogmaals alle artiesten die vanavond op het podium stonden:

DAVY DECKMIJN

Het kloppend hart van Bar Belges! Kloppen doet Davy al jaar en dag voor o.a. Zornik, Yevgueni en in zijn eigen Davy's Drumschool! Een groot hart heeft hij voor Belgische muziek én zijn Bar Belges-kornuiten, want naast drummer is hij ook artistiek coördinator van dit mooie project! 

JEROEN RAVESLOOT

Pater familias van de getalenteerde Raveslootfamilie, pater familias van Bar Belges! De lijst aan projecten waar hij bij heeft gespeeld is eindeloos. Kortom, de toetsen zijn in veilige handen van deze Lommelse legende.

SILKE RAVESLOOT

Een engelenstem die af en toe heksenkreten durft uitslaan bij haar band Koala Disco. Vroeger verzorgde ze ook al toetsen bij Phanques en Stad van Licht. Bar Belges heeft haar Phoebe Bridgers gevonden!

BART HENS

Het tweede lid van het exotische @koalaladiscoco gezelschap! De drummende katalysator keert bij Bar Belges terug naar zijn roots als percussionist. Bart speelde slagwerk bij verschillende ensembles in de Noorderkempen. Nu reikt hij al eens verder op roof- of ontdekkingstocht, op of voor het podium!

WARD VANDEVELDE

Ward spreekt de taal van het Nederlandstalige lied als geen ander! Onder het alias Wartaal strooit hij de letters poëtisch over een bedje van Nederlandstalige gitaarpop. Belgische muziek? Ward zijn dada!

RIK VERSWEYVELD

De basgitaarmelomaan die tingelt en tangelt van funky grooves en metalen klanken bij Casualty en Contr-x tot opgewekte ska ritmes bij The Splifftones. Samen met Ward houdt Rik een kleine Wartaal-reünie bij Bar Belges! 

VEERLE BOUDEWIJNS

Al swingend zoemt Veerle met The Hive vele podia af. Met haar veelzijdige stem beheerst ze als geen ander het metier om Belgische klassiekers naar haar eigen jazzy hand te zetten! 

ARNE TORFS

‘Waar blijft die leadgitarist?’ galmde doorheen de chatbox van onze socials! Word is out, als fijnbesnaarde conservatoriummuzikant schuimde Arne al talloze kamermuziek en kunstprojecten af. Met Bar Belges duikt hij de popwereld in. Zijn instrument heeft nog weinig geheimen voor deze cultuurminnaar van het eerste uur! 

DRIES BONGAERTS

De puurste wijn serveren we als laatste. De meeste doorleefde stem van de Kempen vervolledigt onze Bar Belges. Balancerend tussen blues en folk zal de rauwe stem en het betoverende gitaarspel van Dries zorgen voor ‘the light in thy heart’…