Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Basket Lommel verliest van Falco Gent

Foto Rowen Boons

Croonen Lommel A – Falco Gent werd 75-82 (Quarters : 13-19, 18-26 (31-45), 29-20 (60-65), 15-17

Lommel leed een nipte nederlaag tegen Falco Gent, één van de betere ploegen in de reeks. De start was goed dank zij Toon Wesenbeek die 5 punten op rij scoorde (7-2), dit was tevens de enige voorsprong van Lommel in de wedstrijd.
Vanaf dan nam Falco de wedstrijd in handen en liep via 13-19 (10’) naar 31-45 aan de rust en bereikte de grootste voorsprong in de 22ste minuut (33-52) met 19 punten verschil.
Daarna herstelde Lommel zich door een betere defence en betere afwerking (Mathias 9, Toon 7, Yannick 5, Wout 4, Matts 4 punten) naar 60-65 einde Q3.
Alles leek nog mogelijk maar het vat was stilaan af en Gent speelde de bal slim rond en behaalde zo een verdiende overwinning.

We vermelden zeker de knappe prestatie van de 19 jarige Wout Jansen die 10 punten scoorde met 3/5 tweepunters en 4/4 vrijworpen.

Scores  Lommel: Matthias Bovy 20, Matts De Keuster 15, Toon Wesenbeek 14, Wout Jansen 10, Yannick Cornelissen 6, Jules Bouts 5, Tom Ackermans 5.