Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week

Ziel Voor Vinyl's plaat van de week


Artiest: Arno (& Sofiane Pamart)
Album: Vivre
Releasedate: 2021

Deze week vertoef ik voor een weekje in Noord-Frankrijk met mijn gezin. Een Franstalige plaat kan daarom niet ontbreken. En omdat we toch een beetje chauvinistisch zijn kiezen we voor één van de grootste Belgische muzikanten die we ooit hebben gekend, Arno. Spijtig genoeg heb ik niet het geluk gehad om Arno live aan het werk te zien. Al scheelde het niet veel, samen met mijn broer Klaas had ik in 2021 kaartjes bemachtigd om hem live aan het werk te zien in de Muziekodroom in Hasselt. Maar kort voor het optreden werd bekend dat hij hervallen was van zijn ziekte. Spijtig genoeg was het ook dezelfde ziekte waar hij vorig jaar aan overleden is.

Tijdens zijn ziekte heeft hij wel niet stil gezeten en nog een paar prachtige projecten gemaakt, en één daarvan is dit album 'Vivre'. Samen met Sofiane Pamart brengt hij een paar van zijn klassiekers opnieuw uit in een ander jasje. Mijn favoriet nummer van Arno is en blijft Les Yeux De Ma Mère. Een nummer dat ik nog niet op vinyl had. Dit is een nummer dat mij van begin tot eind raakt en waar ik van kan blijven genieten. Ook deze versie met Sofiane is de moeite waard om te beluisteren!

Vandaag (vrijdag 8 september) komt ook 'Les Duettes' uit. Een album waar ik zeer benieuwd naar ben en die ik dus ook al een hele tijd geleden ge-pre-orderd heb. Dit album bevat een paar van de beste duetten die Arno in zijn lange muziek carrière heeft gehad.
Geniet ervan!