Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Aili sloot de Bar Dada reeks af

Aili sloot de Bar Dada reeks af

Het Belgisch-Japanse Aili is met hun speelse en eigenwijze electropop al enkele jaren het best kept secret van de Belgische dance. Sinds Aili Maruyama en Orson Wouters in 2019 op een feestje connecteerden over hun gedeelde liefde voor muziek en synthesizers loste het duo een EP en een resem singles.  
 
Hun grootste Belgische wapenfeit  Dansu prijkte wekenlang aan de top van de Radio 1 VOX lijst, stuurde Aili de selectie van De Nieuwe Lichting in en met tracks als FashionToki Doki en de geflipte Fergie cover Glamorous werkten Aili en Orson zich ook internationaal in de aandacht.  

Hun muziek krijgt lof van gerenommeerde publicaties als Rolling Stone en Amerikaanse smaak-makers-stations zoals KEXP en KCRW zijn ook fan van hun mix van ondergrondse elektronische geluiden en sprankelende pop, gezongen in het naïeve Japans dat Maruyama met haar vader ontwikkelde toen ze nog jong was. 
  
In februari bracht Aili hun langverwachte debuutalbum Nandakke? uit.

En na Aili was het nóg niet helemaal gedaan... DJ Global Wax swingde met live vinylplaten het einde van het Bar Dada-seizoen in. 

En ook volgend seizoen van Bar Dada belooft een voltreffer te worden. Gestart wordt er op 26 september met Lézard, gevolgd de maanden erna door Bluai, Porcelain ID, Mauro, Iskander Moon, Oyesono, Dressed like Boys en Mooneye.