Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Aandacht voor het 'Groeipakket'

Aandacht voor het 'Groeipakket'

Graag brengen we hier even een belangrijk aandachtspunt vanuit 'Agentschap Uitbetaling' onder de aandacht, nl. het Groeipakket. Omdat heel wat leerlingen een nieuwe uitdaging aangaan na het middelbaar, is het belangrijk om op dit moment aandacht te hebben voor de voorwaarden waaraan deze jongeren moeten voldoen. Vanaf de maand volgend op de achttiende verjaardag moet elk kind, ongeacht zijn situatie, voldoen aan een aantal voorwaarden om zijn recht op dit Groeipakket te behouden.

De folder hier onderaan bevat informatie op maat van studenten en werkzoekende schoolverlaters. Alle voorwaarden en een aantal bijzondere situaties kan je eveneens raadplegen op de website van het Groeipakket. Daar vind je ook steeds de meest recente informatie.

Het Agentschap wijst verder op een belangrijke aanpassing in het aantal uren dat jongeren vanaf 18 jaar mogen werken met een studentenovereenkomst. Vanaf 2023 werd de limiet verhoogd van 475 uur per jaar naar 600 uur per jaar. Jongeren kunnen dit zelf opvolgen via deze website.