Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Beeldig Lommel bracht 50.000 bezoekers op de been

Beeldig Lommel bracht 50.000 bezoekers op de been
Foto Annie Teuwens

Beeldig Lommel bracht dit jaar 50.000 bezoekers op de been. Op zaterdag waren er 30.000 kijklustigen aanwezig, op zondag waren dit er 20.000. 

“Ondanks het wisselvallige weer konden we ook dit jaar rekenen op veel enthousiaste bezoekers. We streven er elke editie naar om ons publiek te verrassen met nieuwe acts en leggen de lat hierbij telkens wat hoger. Het is duidelijk dat men dit weet te waarderen! We kijken er dan ook naar uit om eind dit jaar weer aan de slag te gaan met de selectie van nieuwe indrukwekkende acts”, aldus schepen van Toerisme Karel Wieërs.

Meer dan 100 topacts uit alle windstreken

Op het 2,5km lange festivalparcours doorheen het stadscentrum van Lommel kon je 68 levende standbeelden acts, 26 kinderacts en 9 mobiele acts aan het werk zien. Daarnaast zorgden tientallen muzikanten voor sfeervolle ambiance langs de route.

Ook dit jaar wist de organisatie weer topacts uit alle hoeken van de wereld te strikken, 23 om precies te zijn! Zo waren er artiesten uit België, Nederland, Spanje, Portugal, Griekenland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Schotland, Verenigd Koninkrijk, Oekraïne, Tsjechië, Slowakije, Polen, Wit-Rusland, Angola, Kaapverdië, Turkije, Brazilië, Argentinië, Filipijnen, Canada en de Verenigde Staten van de partij. Hiermee mag Beeldig Lommel zich het grootste levende standbeeldenfestival van Europa noemen.

Foto Rowen Boons

Hoogste mobiele act ooit viel in de smaak

De hoogste mobiele act uit de geschiedenis van Beeldig Lommel viel goed in de smaak bij de bezoekers. Met zijn 5,5m hoge passage doorheen de Lommelse straten trok de Spaanse reus Aquiles veel verbaasde blikken. Het was een imposante verschijning met een knallend eindspektakel aan het Huis van de Stad.

Grote dank aan de meer dan 100 vrijwilligers

Deze succesvolle editie van Beeldig Lommel was niet mogelijk geweest zonder de inzet van onze gedreven werkgroep en meer dan 100 vrijwilligers. De begeleiders van de standbeelden, tolken, chauffeurs, shuttlediensten, rolstoelbegeleiders, slechtzienden rondleiders, catering, kleedkamerverantwoordelijken, logistieke helpers, grondplan bedelers, seingevers, en vele anderen verdienen veel lof voor hun inspanningen in de afgelopen dagen! Wij zetten zoveel mogelijk van deze vrijwilligers 'in the picture', kijk hier voor een mooi album van de inzet van deze mensen!

Tot ziens in 2025

Kijk jij er ook al naar uit om je volgend jaar te laten verwonderen op de 15de editie van Beeldig Lommel? Zet dan 14 en 15 juni 2025 alvast in je agenda. We ontvangen je maar al te graag opnieuw in het warmste plekje van Vlaanderen.

Meer fotomateriaal op onze Facebookpagina én onze Instagrampagina

Album 1 met foto's van dag 1 - meerdere fotografen: klik hier
Album 2 met foto's van dag 2 + nagekomen van dag 1: (NU online... klik hier)
Album 3 met foto's van dag 2: Nu online: klik hier
Album Vrijwilligers: klik hier
Album 'Fotograaf fotografeert fotografen', waarbij we een reportage maakten van de erg vele fotografen die wel eens een 'kiekje' willen maken op dit festival: klik hier (klik hier)