Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

12de Zonneweelde Classic alweer groot succes

12de Zonneweelde Classic alweer groot succes

Vandaag werd aan de Helix-campus de start gegeven van alweer de 12de editie van de Zonneweelde Classic, deze keer met routes richting Turnhout. Al zes jaar op rij behoort deze tocht tot het selecte gezelschap van klassieke wielerevenementen. De Zonneweelde Classic is bedoeld voor zowel de ervaren fietser als de recreatieve liefhebber waarbij je kon kiezen uit diverse volledig uitgepijlde routes van 30 km, 60 km, 95 km of 120 km. En maar liefst een 400-tal wielerliefhebbers kwamen vandaag opdagen, en allemaal waren ze bijzonder enthousiast over het mooie parcours...

En vanaf 12 uur ging ook het spaghettifestijn van start, waar je ter plaatse kon genieten van een smakelijke maaltijd.

Waarom deze Zonneweelde Classic?


De organisatoren organiseren deze tocht om geld in te zamelen ten voordele van de leerlingen van SBSO Helix. Binnen de school willen ze hun leerlingen elke periode belonen voor hun harde werk en goed gedrag. Deze beloningsactiviteiten worden niet via subsidies ondersteund. Dus moeten ze zelf op zoek naar kapitaal om deze leerlingen financieel te ontlasten of om extra activiteiten in te kunnen richten.  

Op die manier kunnen alle leerlingen eens naar toneel of een film en kunnen ze mee op de jaarlijkse Geïntegreerde Werk Periode. Dat is een midweek naar zee, de Ardennen of een stadsklasse. Activiteiten tijdens deze week worden onder andere gefinancierd door de fondsen die de organisatoren dus verwerven via deze Zonneweelde Classic.